dimarts, 14 de desembre del 2010

Serp llisa meridional.

La Serp llisa meridional, Coronella girondica, és una serp petita i inofensiva, que es troba al Camp de Tarragona, si bé no tan freqüent com les serps verdes i blanques.
En aquesta foto s'aprecia la principal forma de distingir-la de la Serp llisa septentrional, que és el ventre amb aquest disseny característic de tauler d'escacs.
Aquest exemplar va ser fotografiat a Valldossera, agregat de Querol.

1 comentari:

  1. Benvolguts companys
    Us envio informació sobre el servidor d'informació que ha posat a punt la AHE (Asociación Herpetológica Española). http://siare.herpetologica.es
    Creiem que és una eina molt útil per a la gestió i per això us fem arribar la informació.
    Aquesta aplicació permet consultar les distribucions de les espècies d'amfibis i rèptils d'Espanya i a més permet utilitzar la web per crear i mantenir la vostra base de dades, tant de cites com fenològica al temps que incorpora les dades a un fitxer general per a tota Espanya. En qualsevol moment us podeu descarregar totes les dades que heu entrat en format excel. Per tant actua com un servidor remot per a les vostres dades.
    Si teniu dades en format excel o access ja registrades per vosaltres ens les podeu enviar i nosaltres ens encarregarem d'entrar-les a la BDD.
    Inclou també el programa SARE (Seguiment a llarg termini dels amfibis i Rèptils d'Espanya) que pretén avaluar quin és l'estat de les poblacions i la seva evolució en el temps.
    Espero que us agradi i en feu difusió.
    Moltes gràcies
    Albert Montori
    http://phobos.xtec.cat/amontori

    ResponElimina